Assalamualaikum....
first try ana buat choc sndri..x jd ok?rasa sodap dah tp choc tu xleh kluaq drpd acuan..adeii
ada lg dlm peti ais..xlarat aaa nk kna korek ngn sudu bru bleh mkn :3
so ari ni ana memberanikn diri utk second try..hek3..
resipi lain sikit drpd yg first..kak jah lerr bg..
Alhamdulillah menjadi!sedap wehhh..wuuuu~
bahan2 :
1. 500g beryl's gourmet milk compund choc
2. 50 g butter cocoa (utk bg berkilat)
cara2 :
1.cairkan compound choc dgn cara double boiling...
2.slps dah cair sepenuhnya,masukkan butter cocoa dan gaul hingga sebati..
3.masukkan adunan tu ke dlm acuan
4.letakkan dlm peti ais dlm 15 min...kalo x letak pon dia akan beku sndri cuma lmbt sikit :)
selamat mencuba!
No comments:
Post a Comment